Monte Palace Tropical Gardens

Den andra parken vi besökte under resan var Monte Palace Tropical Gardens. Den här parken har jag besökt en gång tidigare för elva år sedan. Jag minns att jag tyckte att parken var fantastisk den gången. Trots att det var lite vädret var lite molnigt denna gången var parken ändå sagolik. Monte är verkligen en pärla bland Madeiras trädgårdar. En bonus är också att man kan åka linbana upp till entrén från Funchals strandpromenad. Väldigt häftigt att se staden ovanifrån!

Monte Palace Tropical Gardens har ett asiatiskt tema med röda broar och andra Asien influerade element. Det finns också väldigt många spännande växter att titta på. Jag gillar särskilt ormbunksträden och cykaderna (kottepalmer). I parken finns också ett olivträd från 300 år före Kristus! Helt amazing att det finns så gamla levande träd.

IMG_4333IMG_4382Monte Palace Tropical GardensDet gamla olivträdet, planterat 300 år för Kristus
DSC00829
Monte Palace Tropical GardensMonte palace tropical garden Map map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>