Drömmar

Uterum collage

Idag drömmer jag om ett framtida uterum. Jag har samlat inspirationsbilder i collaget ovan. Temat skulle vara medelhavet möter orienten. Det ska kännas lite rustikt men ändå med en sirlig elegans. Sten framför trä för ett mer gediget intryck. Växterna och det orientaliska ger lättheten. Det ska vara ett vår- och höstbonat uterum så att man kan förlänga säsongen som man kan sitta ute. En ljusslinga med runda lampor ska vara fästa under ett parasoll så att det blir mysigt att sitta där ljumma kvällar. I taket ska det växa äkta kiwi och i planteringar närmast huset ska det finnas fikon och andra exotiska frukter (som ändå tål kyla hyfsat väl). Det ska finnas ett matbord i mosaik med plats för sex personer för långa middagar med nära och kära. Några sköna lounge möbler hade också vart trevligt att luta sig tillbaka i efter maten.

Innan uterumsdrömmen kan bli verklighet behöver vi dock hitta ett hus, vilket tar sin tid. Tur att man har sin fantasi så länge i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>