Drömmar

Uterum collage

Idag drömmer jag om ett framtida uterum. Jag har samlat inspirationsbilder i collaget ovan. Temat skulle vara medelhavet möter orienten. Det ska kännas lite rustikt men ändå med en sirlig elegans. Sten framför trä för ett mer gediget intryck. Växterna och det orientaliska ger lättheten. Det ska vara ett vår- och höstbonat uterum så att man kan förlänga säsongen som man kan sitta ute. En ljusslinga med runda lampor ska vara fästa under ett parasoll så att det blir mysigt att sitta där ljumma kvällar. I taket ska det växa äkta kiwi och i planteringar närmast huset ska det finnas fikon och andra exotiska frukter (som ändå tål kyla hyfsat väl). Det ska finnas ett matbord i mosaik med plats för sex personer för långa middagar med nära och kära. Några sköna lounge möbler hade också vart trevligt att luta sig tillbaka i efter maten.

Innan uterumsdrömmen kan bli verklighet behöver vi dock hitta ett hus, vilket tar sin tid. Tur att man har sin fantasi så länge i alla fall.

Fake it until you make it – Konstgjorda palmer

Idag kom mina palmer som jag beställt från Tyskland. De ska få stå ute i trädgården. De är tillverkade i plast och ca 180 cm höga och garanterat okänsliga för minusgrader.

Mina riktiga Trachycarpus fortunei palmer har jag inne under vintern. Palmer i plast kan ju aldrig mäta sig med de som är levande men eftersom jag vill kunna ha palmer ute året om så får det bli alltså bli fejkade. Jag håller också på med ett eget palmprojekt för tillfället som jag hoppas ska kunna bli lyckat.

Plastpalm